Excite

Fast food is slecht voor de hersenen

  • © Getty Images
Fast food kan niet alleen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen; het is ook nog eens slecht voor de hersenen. Tenminste, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Het zou de hersenen vooral vertragen. Volgens onderzoek scoren kinderen die veel fast food eten lager op wiskunde-, wetenschaps- en leestesten.

Dit zou volgens de wetenschappers mogelijk kunnen komen door een gebrek aan ijzer. Dit zit niet veel in fast food, terwijl het wel nodig is om de ontwikkeling van bepaalde processen in de hersenen te stimuleren. Daarnaast zouden de vele vetten en toegevoegde suikers ook een negatieve impact kunnen hebben.

Duidelijk is in ieder geval wel dat mensen die veel fast food eten over het algemeen slechter scoren op school. Kinderen die dagelijks fast food aten scoorden gemiddeld zo'n 79 punten, terwijl kinderen die nooit fast food aten er 83 scoorden.

Zelfde soort resultaten werden eerder al gevonden in een Australisch onderzoek. Daarvoor werd echter gebruik gemaakt van ratten in plaats van kinderen. Uit dit onderzoek werd duidelijk dat veel vet en suiker eten een aanzienlijke invloed had op onder meer de spraak en het ruimtelijke geheugen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021