Excite

Tijd om eten te koken

Wie kent het niet, je hebt een drukke dag achter de rug, je komt thuis en het liefst ga je lekker languit in bad of bed liggen. Maar jammer genoeg kan dit niet want je moet nog eten koken. Dan komt de welbekende, veelgestelde vraag: wat eten we vandaag? Meestal is de kans ook groot dat je eindelijk hebt besloten een gerecht te maken, waarna blijkt dat je een noodzakelijk ingrediënt net niet in huis hebt. Dit moet anders kunnen, en het kan ook anders. Wij vertellen je hoe.

Organiseren

Hoe cliché ook, maar elk goed idee begint met pen en papier. We beginnen namelijk eerst met het maken van een lijst. Schrijf alle gerechten die je kent op papier. Schrijf bij elk gerecht de ingrediënten die je daarvoor gebruikt en dus in huis moet hebben. Zorg dat je alle gerechten opschrijft in een schrift dat je netjes in de keuken kunt bewaren, of op een plek waar je er makkelijk bij kunt. Of maak bijvoorbeeld lijsten op gekleurd A4 papier en lamineer ze om te voorkomen dat ze vies worden of snel scheuren.

Nu kun je wekelijks een menu opstellen. Bekijk wat je op elke dag van de week gaat eten en kijk of dat in je dag past. Als je bijvoorbeeld weet dat je woensdag laat thuiskomt, kun je iets maken wat snel klaar is. Op deze manier kan je elke week boodschappen doen voor je opgestelde weekmenu. Zo kom je nooit meer thuis met voedselwaar, dat dagen in je koelkast blijft liggen en uiteindelijk weggegooid moet worden. En natuurlijk heb je dan ook altijd alle ingrediënten in huis.

Wekelijkse gerechten

Gebruik een dag in de week voor een gerecht dat je wekelijks weer opnieuw maakt. Dit moet een gerecht zijn waar iedereen in het huishouden al heel dol op moet zijn. Denk aan "vrijdag rijstdag" of "spaghettidinsdag". Je kunt iedere week een aparte variant op het gerecht maken, maar het ingrediënt waarnaar de dag is genoemd blijft hetzelfde. Op die manier creëer je ook nog eens hele mooie herinneringen voor later.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021