Excite

Zo maak je de lekkerste eiersalade

Eiersalade kun je in praktisch elke supermarkt kopen. Maar om nu te zeggen dat dat smakelijk is... Met slechts een paar ingrediënten maak je de lekkerste eiersalade helemaal zelf. En dan heb je direct een flinke voorraad, zodat je er heel wat broodjes mee kunt beleggen. Lekker en ook best wel gezond!

Ingrediënten

Voor een hoeveelheid eiersalade waar je met ongeveer vier personen van kunt eten heb je het volgende nodig:

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 ui
  • 1 scheutje citroensap
  • Zout
  • Peper
  • Schepje mosterd
  • Schepje ketchup
  • Dille
  • Kerrie
  • Bieslook

Bereidingswijze

Kook eerst de eieren. De eieren moeten hardgekookt zijn. Laat ze daarna even afkoelen. Snipper ondertussen het uitje. Als je dol bent op ui, laat de stukjes dan gerust wat groter. Ben je niet gek op ui, laat deze dan weg of maak heel kleine stukjes. Hiervoor kun je eventueel ook een food processor gebruiken.

Pak nu een bakje en maak daar een mengsel in van mayonaise, de ui, citroensap, een schepje mosterd, een schepje ketchip, wat dille, kerrie, geknipte bieslook en een beetje peper en zout. Proef of dit op smaak is. Als dat niet het geval is, voeg dan nog wat toe. De belangrijkste smaakmakers voor eiersalade zijn bieslook en peper.

Als het mengsel eenmaal op smaak is, dan snijd je de eieren twee keer in de eiersnijder, een keer horizontaal en een keer verticaal. Zo krijg je mooie blokjes. Roer die blokjes door het mengsel en zet het geheel tenminste een uur afgedekt in de koelkast. Dan kunnen de smaken goed intrekken en smaakt de eiersalade straks extra lekker.

Biologisch is gezonder

Toegegeven: eiersalade is best een beetje een vette hap. Maar je kunt het gezonder maken door biologische ingrediënten te kiezen. Biologische mayonaise bijvoorbeeld, en biologische ketchup. Ook kun je de helft van de mayonaise vervangen door (biologische) yoghurt. De salade is dan iets minder romig, maar nog steeds heel erg lekker.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017