Excite

Zo kun je de lekkerste eieren koken!

Eieren zijn niet alleen gezond, ze zijn ook nog eens door praktisch iedereen te bereiden. Eieren bakken is super simpel, eieren koken kan iets lastiger zijn. Maar met deze tips lukt je dat ook zonder problemen.

Vind een lekker eitje

Het eieren koken begint natuurlijk al bij een lekker eitje. Zonder lekker eitje, heb je ook geen lekker gekookt eitje. Grijp niet automatisch naar de goedkoopste doos eieren, maar kijk of de kippen die de eieren gelegd hebben ook een beetje prettig kunnen leven. Ga dus het liefst gewoon voor biologische of vrije uitloop-eieren. Je kunt ze eventueel ook rechtstreeks bij de boer kopen. Bewaar de eieren bij kamertemperatuur, dan blijven ze het lekkerst. Zet vervolgens een pannetje met water op het vuur en breng dit water aan de kook. Doe voldoende water in het pannetje; straks moet het ei ruim onder water liggen. Wil je meerdere eieren tegelijk koken, kies dan een pannetje waarin de eieren naast elkaar kunnen liggen.

Kook het eitje

Zodra het water kookt, kun je je ei in het pannetje leggen. Hou vervolgens een kooktijd aan van drie tot acht minuten, afhankelijk van of je het ei zacht- (3-4 minuten), halfzacht- (5-6 minuten) of hardgekookt wilt hebben (8 minuten). Hou de tijd bij op de klok of gebruik een kookwekker. Zodra de kooktijd om is, pak je de pan en giet je koud water over de eieren heen. Ga daarmee door tot je het ei goed kunt vastpakken en pellen. Op die manier kookt het ei niet onnodig door.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020