Excite

Hoe kun je een ei koken?

Hoe kun je een ei koken? Het lijkt een simpele vraag, maar toch lopen veel mensen er tegenaan. Een ei koken is niet heel moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het moet.

Hoe kook je een ei?

Het is handig om voordat je een ei kookt een gaatje te prikken in het ei. Dit kun je doen met een eierprikker en voorkomt dat het ei gaat barsten. Je zet je pannetje met water op het vuur en eens het water gaat koken, leg je voorzichtig je eieren erin. Vervolgens houd je goed de tijd in de gaten. De tijd is afhankelijk van hoe jij je ei wilt:

  • Zachtgekookt: 3/4 minuten
  • Gemiddeld gekookt: 5/6 minuten
  • Hardgekookt: 7 minuten

Let wel, indien je alle eitjes op dezelfde manier gekookt wilt, is het best eieren van ongeveer dezelfde grootte in het pannetje te leggen.

Na het koken doe je het ei in koud stromend water om het 'af te schrikken'. Dit voorkomt dat het ei door blijft koken en harder wordt dan je had verwacht.

Eierkoker

Heel handig is ook een eierkoker. Dit is een soort apparaat dat de eieren voor je kookt. Ook hierbij moet je eerst een gaatje prikken in het ei. Dan vul je het bijgeleverde maatbekertje met water. Er staat precies hoeveel water je nodig hebt voor een x-aantal eieren en hoeveel water je nodig hebt voor een hard- of zachtgekookt ei. Dan doe je het water en de eieren in de eierkoker en stopt de stekker in het stopcontact. Je zult vanzelf een signaal krijgen wanneer de eieren zijn gekookt. Heel makkelijk en je kunt het eigenlijk niet fout doen. Eierkokers zijn vrijwel overal te krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021