Excite

Eenvoudige recepten voor een driegangendiner

Wanneer er een speciale gelegenheid op de planning staat of een bezoekje van familie of vrienden, is het fijn om ze iets lekkers voor te schotelen. De drie onderstaande eenvoudige recepten zijn gemakkelijk om te bereiden en ze kunnen perfect vooraf worden gemaakt. Bij dit driegangendiner likt iedereen hun vingers af!

Voorgerecht - Mediterraanse kikkererwtensalade

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 kopje cherrytomaten, gehalveerd
  • 3 kleine komkommers, fijngehakt
  • 2 ½ eetlepels peterselie, fijngehakt
  • ½ kopje verkruimelde feta
  • 1 el vers citroensap
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Meng de eerste zes ingrediënten in een grote kom. Vul een (jam)potje met een eetlepel citroensap en een eetlepel olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe. Draai het deksel stevig vast en schud het potje flink. Voeg de dressing toe aan de salade en meng alles goed door elkaar. Serveer de salade in een bord en garneer eventueel met peterselie.

Hoofdgerecht - Linguine met garnalensaus

Ingrediënten

  • halve pak linguine (een soort pasta)
  • 400 gram verse garnalen
  • 3 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el chilisaus
  • 3 el olijfolie
  • 125 ml crème fraîche
  • handvol verse koriander, fijngehakt
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Sprenkel wat olijfolie in een grote pan met kokend water. Voeg een snufje zout toe aan het water en doe vervolgens de linguine in de pan. Kook de pasta in 7 tot 10 minuten - of volgens de aanwijzingen op de verpakking - gaar. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de garnalen kort aan. Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en laat dit even mee bakken. Voeg vervolgens de crème fraîche, ketjap manis, chilisaus, zout en peper toe en roer het door de garnalen. Laat het enkele minuten rustig pruttelen. Wanneer de pasta beetgaar is, voeg je deze toe aan het garnalensausje en schep je alles goed om. Garneer met vers gesneden koriander.

Nagerecht - Kersenclafoutis

Ingrediënten

  • 800 gram ontpitte kersen uit blik
  • 70 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 25 gram gesmolten boter
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat de kersen alvast uitlekken op een stuk keukenpapier en dep ze droog. Leg ze daarna op de bodem van een ingevette en bebloemde ovenschaal. Meng de eieren, melk en boter in een kom. Voeg vervolgens de bloem, suiker en vanillesuiker toe en meng alles goed met elkaar. Schenk het beslag voorzichtig uit over de kersen en bak het in 40 à 45 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de kersenclafoutis afkoelen en bestrooi het gelijkmatig met poedersuiker. Serveer lauwwarm of koud.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017