Excite

Een recept voor taart: meringuetaart

Je hebt intussen alle taarten wel geproefd en je bent op zoek naar een nieuw recept voor een taart? Denk dan eens aan een meringuetaart met mascarpone en fruit. Een lekker frisse taart die het erg goed doet als nagerecht.

Ingrediënten

  • 1 doosje frambozen van 250 gram uit de diepvries
  • 1 fles mousserende rosé van 75 cl
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • 2 bakjes mascarpone
  • 2 zakjes vanillesuiker van 80 gram per stuk
  • 3 takjes verse munt

Benodigdheden

  • Mixer
  • Kom
  • Bakpapier

Werkwijze

Je schept het bevroren fruit met 50 ml rosé en 50 gram suiker om. Laat dan het fruit op kamertemperatuur ontdooien. Zorg hierbij dat het niet in de volle zon staat of dat er beestjes bij kunnen komen. Schep het geheel regelmatig om.

Verwarm de oven voor op circa 100°C. Ga verder met het splitsen van de eieren. Bij dit recept worden alleen de eiwitten gebruikt.

Mix de eiwitten tot ze stevig zijn en voeg de suiker in 2 of 3 gedeelten toe. Klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is. Dit kun je testen door de kom ondersteboven te houden. Als er niets uit valt, is het stijf genoeg.

Het bakken

Verdeel nu het eiwit op een vel bakpapier in twee cirkels: een cirkel van 20 centimeter en een van 24 centimeter. Bak het eiwit 1,5 uur op ongeveer 100°C tot het krokant van buiten is en van binnen zacht en taai.

Zet de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen. Zet de deur hierbij op een kiertje.

Nabereiding

Mix de mascarpone met de vanillesuiker met een (hand)mixer tot een zacht en luchtig geheel. Verdeel het mengsel van suiker en mascarpone over de bovenkanten van beide meringues.

Leg vervolgens de grote meringue op een schaal en verdeel twee derde van het fruit over de bovenkant. De rest van het fruit gaat op de kleine meringue. Leg als decoratie de takjes munt op de meringues.

Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017