Excite

Een heerlijk recept voor venkelsoep. Perfect voor het voorjaar!

Ben je op zoek naar een geschikte voorjaarssoep? Maak dan een lekkere venkelsoep klaar met een tikje citroen en peterselie, heerlijk fris en vullend van smaak. Wij hebben het perfecte recept voor je klaar staan.

Venkel is een erg smaakvolle groente met aroma’s van anijs en je hebt niet veel nodig om hier een lekkere soep van te maken, ook kost het je niet veel tijd.

Bereiding venkelsoep

Doe een scheutje olijfolie in de pan en roerbak ongeveer 10 minuten een hele fijngesneden venkel met een fijngesneden sjalotje en een teentje knoflook. Voeg na vijf minuten de gesneden courgette toe en laat het geheel lekker bakken. Knijp ondertussen een halve citroen leeg over de groenten en laat het meebakken. Voeg halverwege het roerbakken ook een theelepel gedroogde salie toe. Dit versterkt de smaak van de venkel. Nadat je de groentemix tien minuten hebt laten bakken, voeg je een liter groente-of kippen bouillon toe. Laat de bouillon met groente nog 10 minuten koken. Hierna kan je de soep blenderen. Je kan voordat je de bouillon gaat blenderen wat verse peterselie toevoegen. Serveer de venkelsoep met het loof van de venkel en eventueel een likje zure room.

Genezende kruid

Behalve dat venkel heel geschikt is om er een frisse voorjaarssoep van te maken, is venkel ook erg gezond. Van oudsher wordt venkel gebruikt ter genezing van oogziekten. Tegenwoordig wordt de groente vooral gebruikt als genezende kruid tegen spijsverteringsproblemen.

Over het algemeen brengt venkel de ingewanden tot rust. Voor dit doel kun je venkelthee drinken of venkel als groente eten. Het is ook mogelijk om venkelsiroop te maken van de zaden. Venkel heeft een eetluststimulerende werking.

Natuurlijke mondverfrisser

Venkel heeft een frisse smaak. Essentiële oliën van venkel worden wereldwijd gebruikt om natuurlijke mondverfrissers mee te maken en tandpasta´s mee te verrijken. Venkelthee is een ideale mondverfrissende thee. Je kunt ook kauwen op een venkelzaadje om een frisse mond te krijgen. In landen zoals India is het gebruikelijk om na het eten te kauwen op venkelzaad om een frisse mond te krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021