Excite

Diepvriesfruit: maak lekkere sapjes

Doosjes diepvriesfruit van de supermarkt zijn ideaal om lekkere sapjes mee te maken. Diepvriesfruit is langer houdbaar en heeft nog alle voedingsstoffen die over tijd bij vers fruit verdwijnen. Ook is diepvriesfruit vaak een stuk goedkoper! Je koopt ingevroren fruit bij bijvoorbeeld de Albert Heijn of de Aldi. Ze dienen als basis voor deze recepten van lekkere sapjes.

Mango smoothie

Dit lekkere sapje maak je met ingevroren stukjes mango: een smoothie met wortel, gember en sinaasappel. Blend een handvol diepvries mango met een glas sinaasappelsap, een klein stukje geraspte gember (een of twee centimeter) en een schoongemaakte wortel tot een heerlijk gezond sapje. Wil je een extra gezonde versie? Voeg dan voor het blenden een lepel goji-bessen toe en wat lijnzaad.

Bosbessen

Bosbessen of blauwe bessen zijn niet duur en in vrijwel alle supermarkten verkrijgbaar als diepvriesfruit. Blend 150 gram diepvries bosbessen eens met een glas sinaasappelsap en een rijpe peer in stukjes. Een van de lekkere sapjes die er ook nog eens mooi uitziet! Liever een smoothie met zuivel? Blend dan een kopje bosbessen met een klein kopje melk, een flinke eetlepel yoghurt en een banaan. Lekker met een snuf kaneel.

Frambozen sapje

Frambozen zijn vers onweerstaanbaar, maar in een doosje diepvriesfruit zijn frambozen minstens zo lekker. Blend 100 gram diepvries frambozen met een glas sinaasappelsap voor een van de lekkere sapjes met alleen fruit. Voor wat meer body kun je een halve banaan toevoegen. Frambozen combineren ook fantastisch met zuivel. Een handje frambozen, een halve banaan en een kopje melk maken een lekkere smoothie met frambozen om je dag gezond te beginnen. Breng op smaak met een lepel honing.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021