Excite

Dieet voor kinderen sterk af te raden

Kinderen met overgewicht: het aantal neemt angstaanjagend toe. In Nederland kampt maar liefst een op zeven kinderen met overgewicht. Ouders willen deze zorgbarende evolutie stoppen met een of ander dieet. Maar is dat wel zo verstandig en wat zijn de eventuele gevolgen van een dieet voor kinderen?

Nood aan gevarieerde voeding

Kinderen hebben uitgerekend tijdens hun groeiperiode hebben kinderen nood aan gevarieerde voeding. Zij hebben dan immers alle mogelijke vitaminen, mineralen, koolhydraten en vezels nodig om gezond op te groeien. Doet zo'n dieet bij kinderen dan niet meer kwaad dan goed? Wetenschappers raden het alvast ten stelligste af om je kinderen op jonge leeftijd op dieet te zetten. Met een dieet leren kinderen immers nooit wat gezonde voeding is. Voort zorgt een dieet voor kinderen voor te weinig variatie en een onevenwichtig voedingspatroon waardoor je kind nog meer en ongezonder zal eten.

Geef het goede voorbeeld!

Is er dan niets te doen tegen kinderen met overgewicht? Gelukkig wel! Beperk zoveel mogelijk fastfood, frisdrank en snoep. Een gezond ontbijt vormt een goed begin van elke dag. Doe samen meer aan lichaamsbeweging en geef als ouders het goede voorbeeld met een gezond, evenwichtig en gevarieerd leef-en eetpatroon.

Raadpleeg een diëtist

Begin nooit op eigen houtje met een lukraak dieet voor je kind. Kan je het overgewicht van je kind niet zelf de baas, schakelt dan een diëtist in. Die beschikken over de nodige ervaring en geven je kind de meest geschikte begeleiding en voedingsadvies. Met de hulp van een diëtist lukt het je ongetwijfeld veel beter om het gewicht van je kind op peil te krijgen en dit op een verantwoorde, gezonde manier.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021