Excite

Pannenkoekenhuis De Lichtmis

Ben je op doortocht in het oosten van Nederland met de kinderen? Een bezoekje aan pannenkoekenhuis De Lichtmis houdt de kids op de achterbank in ieder geval tevreden met een volle maag. Aan de oude rijksweg tussen Zwolle en Meppel ligt dit sfeervolle pannenkoekenrestaurant en wegrestaurant De Lichtmis, in het gelijknamige plaatsje.

Historie De Lichtmis

De Lichtmis is al meer dan honderd jaar gevestigd bij Zwolle aan de Dedemsvaart. Vroeger runde meneer Ennik een kruidenierswinkel, waar hij kopjes koffie verkocht aan voorbijtrekkende reizigers en verkopers die gebruik maakten van de vaart.

Na enige jaren werd de winkel omgebouwd tot een volwaardig café, in opdracht van de baron van Dedem. Het duurde niet lang voordat het café in handen kwam van de dochter van Ennik en haar man Piet Huisman. De familie Huisman runt sindsdien met veel passie het pannenkoeken huis en het wegrestaurant met de naam de Lichtmis.

In 2010 kreeg de Lichtmis hulp van het televisieprogramma 'Herrie in de keuken' van Herman den Blijker. De kaart en het restaurant werden volledig gemoderniseerd.

Menu van de Lichtmis

Het pannenkoekenhuis van de Lichtmis heeft een uitgebreide kaart met opties voor kinderen en volwassenen. Er is een selectie van zoete en hartige pannenkoeken en de keuken kent verschillende specialiteiten, zoals een pannenkoek met saté en varkenshaas en een pannenkoek met een salade van gerookte zalm.

Behalve het pannenkoekenrestaurant, heeft de Lichtmis een restaurant met lekkere lunchgerechten en voedzame avondmaaltijden met vis- en vleesgerechten. Deze verschillende menu's zorgen voor een breed aanbod om lekker uit eten te gaan op deze historische plek.

De Koperen Hoogte

Toch iets anders dan de uitgebreide kaart van de Lichtmis? In de Lichtmis is nog een heerlijk restaurant, met de naam de Koperen Hoogte. Hier kun je dineren op een toplocatie in een draaiend restaurant. Bovendien is er een hotel gevestigd, zodat je ook een borrel kunt blijven drinken in het gastvrije Oosten, zonder dat je rekening moet houden met een lange rit naar huis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021