Excite

De lekkerste pizza's om zelf te maken

Een lekkere pizza begint natuurlijk bij een goede bodem. Die maak je het makkelijkst zelf in de broodbakmachine. Daar heb je slechts een paar eenvoudige ingrediënten voor nodig: gist, bloem, suiker, water, zout en olijfolie. Voor ongeveer 6 pizza's met een dunne bodem doe je achtereenvolgens 14 gram droge gist (twee zakjes), 640 gram bloem, 2 theelepels suiker, 2 theelepels zout, 2 eetlepels olijfolie en 360 ml lauwwarm water in de broodbakmachine. Zet deze op de functie 'deeg' en laat hem zijn werk doen. Na ongeveer anderhalf uur (afhankelijk van je machine) is het deeg klaar en kun je het, met een beetje extra bloem, verdelen en uitrollen tot pizzabodems.

Pizza Margherita

Dé klassieker is toch wel de gewone pizza Margherita. Deze pizza werd vernoemd naar Koningin Margherita van Savoye, die de pizza vooral erg lekker en bijzonder vond, omdat hij met kaas, tomatensaus en verse basilicum de kleuren van de Italiaanse vlag lat zien. Voor een pittige pizza gebruik je pittige kaas. Voor een iets slanker exemplaar kun je ook geitenkaas of mozzarella gebruiken.

Pizza Hawaii

Als je liever gaat voor een beetje zoetigheid, dan vul je je pizza Margherita aan met wat ham en ananas. Ham is overigens niet eens noodzakelijk, dus voor vegetariërs kan deze eraf gelaten worden. Leuk feitje: deze smakencombinatie is bedacht door een Nederlander. In het midden van Italië zul je deze pizza dan ook niet snel op de kaart zien.

Pizza Fungh

Voor vegetariërs, maar eigenlijk ook voor alle andere pizza-liefhebbers: de pizza Funghi. Deze lekkere pizza is bedekt met verse champignons. Als je deze zelf wilt maken, is het verstandig om nog een beetje olijfolie over de champignons te sprenkelen, zodat ze niet uitdrogen in de oven. Eventueel kun je deze pizza nog aanvullen met wat olijfjes of tomaatjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021