Excite

De belangrijke voordelen van komkommer

Als je gezond wilt eten, dan moet je vooral niet vergeten om flink wat komkommers in te slaan. Ze zijn misschien niet heel rijk van smaak, maar ze zijn wél ontzettend goed voor je. Wist je bijvoorbeeld dat komkommers voor 95,2 procent uit water bestaan en daarom per stuk al goed zijn voor 26 procent van je dagelijkse waterinname via eten? Een hele komkommer eet je misschien niet, maar ook een stukje zet dus al zoden aan de dijk.
    © Getty Images

Ze zijn goed voor je hersenen

Komkommers zijn niet alleen goed voor je lijf; ze zijn ook heel goed voor je hersenen! Komkommer bevat namelijk fisetine, wat een belangrijke rol speelt in de gezondheid van hersenen. Hierdoor zou de kans op neurologische ziekten veel kleiner worden. Bovendien houden ze de hersenen van mensen met de ziekte van Alzheimer in betere conditie.
    © Getty Images

Ze houden je huid gezond

Ook niet onbelangrijk: komkommers houden je huid gezond. Ze beschermen je huid tegen vroegtijdige veroudering. Bovendien zouden ze de vorming van rimpels tegengaan. Hierdoor blijft je huid er langer jong uitzien. Natuurlijk helpt het ook mee dat komkommers zoveel water bevatten; ook dit is goed voor de huid.
    © Getty Images

Ze houden je gezond

Gezonde hersenen, gezonde huid; wat wil je nog meer? Daar houden de voordelen van komkommers echter nog niet uit. Ze verminderen ook pijntjes, zorgen ervoor dat je een betere adem hebt en ze beschermen je botten. Daarnaast voorkomen ze ook nog eens dat je verstopt raakt en helpen komkommers bij het behouden van een gezond gewicht. En aangezien je komkommers op heel veel verschillende manieren kunt eten, is er ook geen excuus om dat niet te doen!
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021