Excite

Met dadels gezond de winter door

Dadels zijn een bron van gezondheid. Ze zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Verse dadels vind je hier enkel in de typisch Marokkaanse en Turkse groenten- en fruitwinkeltjes. Dadels zijn niet alleen vezelrijk. Ze bevatten ook heel wat vitaminen, mineralen en antioxidanten en vooral vitamine C. Deze helpt je tegen allerlei winterkwaaltjes en stimuleert je weerstand.

Dadels helpt tegen hart- en vaatziekten

Dadels hebben een positief effect op je gezondheid dankzij de afwezigheid van slechte cholesterol, waardoor ze efficiënt zijn tegen hart- en vaatziekten en te hoge bloeddruk. Het ijzer in dadels zorgt voor extra zuurstof in je bloed, dat je zo meer energie geeft.

Dadels voorkomen depressie en bloedarmoede

In dadels vonden wetenschappers ook een hoge dosis vitamine B6, die je stofwisseling op peil houdt en vetten, koolhydraten en proteïnen zal verbranden. B6 is onmisbaar voor het opbouwen van extra weerstand, het bevordert de groei en zorgt voor de aanmaak van bloed en een evenwichtig zenuwstelsel. Vlees, vis, allerlei peulvruchten en volkorenproducten, melk en groenten en fruit zijn de belangrijkste voedingsmiddelen waarin B6 voorkomt. Een gebrek aan vitamine B6 ligt mee aan de basis van verwardheid, depressie, bloedarmoede, hart- en vaatziekten en te hoge bloeddruk, vooral bij bejaarden.

Gedroogde dadels zeker niet minderwaardig

Bij gebrek aan verse dadels treffen we hier in hoofdzaak gedroogde exemplaren aan. Deze zijn zeker niet minderwaardig, integendeel. Gedroogde dadels voelen kleverig aan en zijn erg zoet. Door het drogen verliezen ze al hun vocht en ook heel wat vitamine C, maar behouden verder alle voedingsstoffen waaronder koolhydraten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Ze bieden meer energie dan verse dadels. Dadels zijn dus erg gezond dankzij mineralen als mangaan, ijzer, magnesium, fosfor, natrium, koper en kalium. Dadels bevatten hoge concentraties foliumzuur, onmisbaar voor zwangere vrouwen en zij die borstvoeding geven. Dadels zijn superfood voor opgroeiende kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.


te weinign? nog meer?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021