Excite

Zelf cupcakes maken

De laatste trend op het gebied van taarten en koekjes bakken is om cupcakes te maken. Deze zoete cakejes met vaak indrukwekkend, zoet versierd glazuur zijn dé manier om indruk te maken op je vrienden en familie op de volgende verjaardag of andere feestelijke gelegenheid. In dit artikel lees je meer over het maken van leuke cupcakes.

Cupcakes recept

Cupcakes maken doe je met een goed basis recept voor de cupcake. Hoewel het glazuur vaak het belangrijkst lijkt van je cupcake, is een goede cake onmisbaar. Voor 12 cupcakes heb je nodig:

Ingrediënten cupcakes

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker of andere suiker met een fijne korrel
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren

Bereidingswijze cupcakes

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet ondertussen een muffin- of cupcake bakblik klaar met papieren houdertjes er in. Het bakblik zorgt ervoor dat je cupcakes mooi in vorm blijven.

Klop de boter en de suiker tot een romige, luchtige massa. Dat gaat het gemakkelijkst met een mixer op hoge snelheid. Mix op matige snelheid één voor één de eieren door het beslag.

Voeg nu met een lepel het zelfrijzend bakmeel toe en probeer zachtjes te mixen. Gebruik eventueel een pollepel voor dit proces. Je wilt zoveel mogelijk lucht in het beslag houden.

Tenslotte gaat de melk bij het cupcake beslag. Schep de vormpjes voor twee derde vol en bak je cupcakes middenin de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Voor de glazuur

Het hoogtepunt van cupcakes is zoals gezegd het glazuur en de versieringen. Daarvoor is het belangrijk om de cupcake goed af te laten koelen. Haal hiervoor de gare cupcakes uit het bakblik en zet ze op een rooster.

Zijn je cupcakes iets te bol aan de bovenkant? Leg dan een snijplank op je cupcakes als ze staan af te koelen.

Glazuur en cupcakes versieren

Glazuur of frosting van cupcakes kun je maken met het grootste gemak. Je hebt al een glazuur van poedersuiker met een heel klein beetje citroensap of water. Een makkelijke smeerbare frosting maak je met de volgende ingrediënten:

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • theelepel vanille extract

Breng de bloem en de melk samen aan een pannetje en blijf roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Na een tijdje dikt het beslag in, totdat je een satéprikker rechtop in je beslag kunt zetten. Laar het beslag afkoelen met plastic folie erover.

Klop ondertussen de boter, poedersuiker en vanille tot een romige massa. Voeg het afgekoelde melkmengsel toe en mix het goed samen. Laat je frosting opstijven in de koelkast. Voor leuke kleurtjes en eetbare decoraties kijk je bij kookwinkels of de HEMA.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021