Excite

Geniet van de Franse sinaasappellikeur Cointreau

Cointreau is de Franse sinaasappellikeur die sinds de ontwikkeling ervan in 1849 nog steeds in hetzelfde type fles wordt verkocht. De intense smaak van sinaasappels en een kruidige afdronk met kaneel zorgt ervoor dat Cointreau nooit lang in je kast blijft staan. Zowel in de keuken als in cocktails of andere mixdranken is Cointreau een heerlijke likeur.

Cocktail met Cointreau

De fruitige smaak en het hoge alcoholpercentage van Cointreau maakt dat de sinaasappellikeur perfect is om te mixen in tot bijvoorbeeld een lekkere cocktail of een andere mixdrank. Cointreau gaat bijvoorbeeld perfect samen met de klassieke Cosmopolitan. Deze cocktail heet een Cointreaupolitan en is speciaal ontwikkeld door Cointreau. Hiervoor gebruikt je:

  • 50 ml Cointreau
  • 20 ml citroensap
  • 30 ml cranberrysap

Voor de liefhebbers bestaat er een variant met wodka. Hiervoor combineer je:

  • 20 ml Cointreau
  • 10 ml limoensap
  • 20 ml cranberrysap
  • 40 ml wodka

Cointreau in de mix

Behalve met alcoholische dranken, is Cointreau ook een goede basis voor frisse mixdranken. De frisse smaak van de vijf verschillende sinaasappelsoorten die worden gebruikt tijdens het destilleren, zorgen voor een goede basis voor een zomerse mix. Combineer hiervoor:

  • 50 ml Cointreau
  • sap van 1 limoen
  • 100 ml Spa Rood

Voor een ladies night of een andere gelegenheid waarbij je roze drankjes wilt serveren combineer je de klassieke smaken van Cointreau en cranberry:

  • 30 ml Cointreau
  • 120 ml cranberrysap
  • sap van een limoen

Koken met Cointreau

De kruidige sinaasappels van Cointreau zijn geliefde smaakmakers in de keuken. Vooral bij desserts met chocolade en in sauzen voor gebraden vlees wordt Cointreau als ingrediënt gebruikt, vaak in combinatie met de rasp van een sinaasappelschil.

Zelf Cointreau maken

Onder thuisstokers bestaat de trend om zelf Cointreau te maken. Het recept is vrij simpel en het enige dat je nodig hebt is een aantal grote weckpotten en ingrediënten die voor de smaak gaan zorgen: sinaasappels, brandewijn, suiker, koffiebonen en een vanillestokje. Er komt geen ingewikkeld proces aan te pas: de sinaasappellikeur hoeft enkel anderhalve maand te rijpen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017