Excite

Ontdek de wereld van cognac

Niet iedereen is bekend met het drinken van cognac. Jammer want het is een drank met een rijke geschiedenis. Net als wijn wordt het gemaakt van druiven, maar niet van alle! Er zijn maar negen druivenrassen goed genoeg om in de cognac te mogen. Bovendien is het rijpingsproces echt een delicate zaak. Niet gek dat de cognac net als wijn veel echte liefhebbers heeft.

Hoe kun je kennis maken met cognac?

Als je cognac goed wilt gaan leren drinken, surf eerst eens over het web naar informatie. Er gaat echt een wereld voor je open. Zo kun je net als bij wijn, cognac in van verschillende leeftijden krijgen. Je hebt flessen die tweeënhalf jaar oud zijn, maar een 50-plusser kun je ook tegenkomen. Natuurlijk zit daar, net als bij wijn, een extra prijskaartje aan.

Wanneer je iets meer over de achtergrond van cognac bent te weten gekomen, kun je zelf aan het proeven slaan. Maar misschien is het een beter idee om je eerst te laten adviseren door een slijter. Koop dan samen met een paar vrienden een fles, zodat je de kosten kunt delen. Dit is ook een mooie manier om een duurdere fles cognac uit te proberen.

Je kunt ook onder begeleiding van een echte kenner van cognac meedoen aan een proeverij. Dat is een mooi moment om verschillende soorten cognac én het verschil daartussen te proeven. Daarbij leer je meestal ook veel over de achtergronden van de soorten cognac en hoor je leuke anekdotes over verschillende cognac-huizen. Afhankelijk van de aanbieder kan een proeverij eventueel op locatie worden georganiseerd. Zo kun je een proeverij gezellig thuis houden. Maar je kunt daarvoor ook speciaal naar een proeflokaal gaan.

Proef cognac in het land van herkomst

Behalve drinken, kun je Cognac ook bezoeken. Deze Franse plaats is een stad in de streek waar cognac wordt gemaakt. Hier kun je ook langs bij de cognac huizen en het productieproces zien van cognac. Houd er wel rekening mee als je cognac gaat proeven, dat er een 'Bob' is die autorijdt. Want ook in cognac-land Frankrijk gaan verkeer en alcohol niet samen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021