Excite

Chocolade in de keuken

Chocolade is heerlijk, dat weten we allemaal. Een blokje pure chocola bij de koffie, een zoete candybar op een hongerig moment of een zak M&Ms bij de film, er is eigenlijk geen enkel slecht moment om jezelf te verwennen met de romige zoete cacaosnoep. Maar wist je dat je chocola ook heel gemakkelijk kunt gebruiken om chique hapjes te maken van gewone snoepjes en koekjes?

Koekjes met chocolade

Het is moeilijk om niet te snoepen van de chocola als je het gaat gebruiken bij een recept, maar in combinatie met ander lekkers kan chocolade alleen maar bijdragen aan nog meer eetplezier. Als je koekjes bakt, kun je een beetje cacao door de helft van het beslag doen. Op deze manier krijg je twee kleuren, waarmee je op een leuke manier je koekjes kunt versieren. Een andere manier is om chocolade te smelten en op een stuk vetvrij bakpapier over koekjes heen te gieten. Je kunt ook een spuitzak gebruiken met een klein gaatje, zodat je tekeningetjes van chocolade kunt maken. Probeer het eens met 'digestive biscuit' of speculaasjes!

Snoepjes met chocola

We kennen allemaal het chocoladefondue dat ook langzaam zijn intrede maakt in de horeca. Vaak krijg je een schaaltje met nougat, spekjes en fruit erbij. Dezelfde snoepjes kun je ook thuis een chocoladecoating geven. Smelt hiervoor de chocola en steek je snoepjes op een satéprikker. Haal ze door de gesmolten chocolade heen en draai ze langzaam rond om de chocola te stollen. Haal de prikkers eruit en smullen maar!

Chocola in desserts

Je kunt gesmolten chocola ook verwerken in desserts. Maak eens je eigen chocolade-ijs door gesmolten chocola te mengen met een bak zacht vanille-ijs, of maak in gesmolten chocola figuurtjes op bakpapier om vervolgens als decoratie te gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Chocolade en hartig eten

Chocolade is een product uit Zuid-Amerika. In dat continent wordt hele pure chocola ook gebruikt in hartige, pittige gerechten. Wil je hier thuis mee experimenteren? Gebruik dan alleen de puurste chocola die je kunt vinden in de supermarkt. Ga voor 70 procent cacao of meer en schaaf dit over een pittige bonenschotel. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021