Excite

Chocola met fruit: heerlijk

Er zijn verschillende manier om chocola met fruit te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een chocoladefondue, waarbij je met zijn alleen fruit in de warme chocolade dipt. Maar er zijn meer manieren om fruit met chocolade te combineren.

Dippen met fruit in chocolade

Het dippen met fruit in chocolade wordt, zoals gezegd, vaak gedaan tijdens een chocoladefondue. Maar het kan ook anders. Je kunt bijvoorbeeld ook chocola smelten. Roer altijd goed wanneer je dit doet, om klonten te voorkomen. Je kunt vervolgens stukken fruit in de chocolade dippen, zoals aardbeien, druiven, sterfruit en banaan. Dit kan een gedeelte, maar je kunt ze ook helemaal in de chocolade doen. Daarna kun je er eventueel nog wat geraspte chocolade overheen doen. Wacht nu tot de chocolade is afgekoeld en hard geworden. Dit serveer je tijdens de koffie of als dessert.

Chocolade fruit cake

Je kunt natuurlijk ook een cake maken met zowel chocolade als fruit erin. Combineer bijvoorbeeld kersen met chocolade, of appel en chocolade. JE kunt het zo gek niet bedenken of het is te combineren. Er zijn ontzettend veel recepten voor cake met chocolade. Wil je geen cake, maar taart? Ook hier heb je genoeg opties voor. Zoek op internet voor leuke recepten of raadpleeg een kookboek.

Liever geen pure chocolade?

Pure chocolade wordt eigenlijk altijd gebruikt voor de chocoladefondue of wanneer chocola gesmolten moet worden. Wil je eens afwisseling? Dan kun je ook witte chocolade smelten en gebruiken. Dit geeft weer een hele andere smaak. Je kunt het ook combineren met gekleurde bolletjes, die je ook op ijs vindt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020