Excite

Heerlijk voor in de wok: Chinese kool

Chinese kool is een bladgroente afkomstig uit Oost-Azië. De kool groeit vrij snel en is daarom makkelijk verkrijgbaar. De kool heeft een enigszins pittige smaak en is daarom heerlijk als toevoeging in wokgerechten bij zowel vis als vlees. Ook in groentegerechten wordt Chinese kool vaak toegevoegd voor een extra pittige smaak.

Toepassing van Chinese kool

Chinese kool is een zeer populair ingrediënt in de Oosterse keuken. Het wordt toegevoegd aan vleesgerechten, maar ook geserveerd bij vis of als een groentegerecht. De kool kan worden gestoofd, gewokt, gekookt, maar het kan ook rauw worden gegeten, omdat het blad geen bittere smaak bevat. Een groot voordeel van Chinese kool is dat je het lang kan bewaren in de koelkast. De kool is tot wel twee weken na aankoop nog te gebruiken. Wel moet je er op letten dat je een kool koopt die niet al beschadigd is. Chinese kool is namelijk erg vatbaar voor schimmels en bacteriën die de kwaliteit van de groente aantasten. Zorg daarom dat je de kool goed wast voordat je er mee aan de slag gaat.

Bereiding van Chinese kool

Wanneer je besluit om Chinese kool rauw te eten en te mixen in salades, kun je het beste de binnenste bladeren gebruiken. Deze zijn het meest vers en mals en hebben vaak een knapperige smaak. De buitenste bladeren zijn zeer geschikt voor warme gerechten en je kan deze grof gesneden klaarmaken. Vaak geldt er een bereidingstijd van rond de 10 minuten. Zorg ervoor dat je de kool niet langer dan 10 minuten verhit omdat deze anders slap wordt.

Recepten met Chinese kool

Een populair recept met Chinese kool is gewokte biefstukreepjes met Chinese kool. Hiervoor wok je eerst de biefstukreepjes gaar op hoog vuur voordat je de grof gesneden kool er aan toevoegt. De koolsmaak vermengt zich heerlijk met de biefstukreepjes en zo heb je een overheerlijk simpel en toch ook gezond gerecht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021