Excite

Versheid troef bij Chinees koken

De grootste troef van het Chinees koken, is de versheid van de producten en de ingrediënten. Alles wat eetbaar is, wordt verwerkt. Toch behoort het Chinese koken tot het gezondste ter wereld. Dé Chinese keuken bestaat niet. De uiteenlopende klimatologische omstandigheden hebben hun invloed op alle regionale keukens, die wél enkele gemeenschappelijke kenmerken hebben. Typisch zijn de vele tegengestelde smaken, de Ying-yangfilosofie is zelfs tot hier doorgedrongen.

Chinees koken is erg gezond

Granen, rijst en gierst zijn de populairste producten die bij het Chinese koken worden gebruikt. Ze worden geserveerd als pasta en allerlei deegwaren, als pap en worden zelfs puur geserveerd. Om ze op smaak te brengen, gebruikt men zowel dierlijke als plantaardige vetten, steeds in beperkte mate. Kraakverse seizoensgroenten, kruiden en kip, vetarm en rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en oligo-elementen spelen een hoofdrol. Koken, bakken, stomen en vooral frituren zijn de meest toegepaste bereidingsvormen.

Frituren kan vetarm

Frituren en roerbakken staan centraal, maar toch vind je geen vette toestanden in de Chinese keuken. Chinezen gebruiken vooral pinda- en zonnebloemolie, olijfolie is taboe. Frituren doe je best bij temperaturen die variëren tussen 170 en 190 graden.

Roerbakken voor een vlugge hap

Roerbakken is erg populair bij het Chinese koken. Hier worden amper enkele druppels olie gebruikt. De verschillende ingrediënten worden zo fijn mogelijk gesneden. Zowel de hitte als de razendsnelle bereiding zorgen voor een maximaal behoud van alle gezonde bestanddelen.

Veel meer dan eten...

Bij het Chinees koken draait het om méér dan eten, Chinese ogen willen ook wat. Ze serveren hun gerechten als een echte kunst, met een perfecte mix van vormen en kleuren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021