Excite

De lekkerste cake recepten

Niets verwarmt de ziel meer dan een dikke, rijke plak versgebakken cake met een heerlijke kop warme koffie. Maar hoe maak je zo'n echte lekkernij? Hieronder volgen de twee lekkerste cake recepten, beiden ook nog eens eenvoudig te maken.

Recept voor appelcake

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 230 gram boter
  • 230 gram suiker
  • 230 gram bloem
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ zakje bakpoeder
  • 3 el suiker
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze

Schil en snijd twee appels in dunne schijfjes. Meng deze met drie eetlepels suiker en een theelepel kaneel en laat dit intrekken. Mix ondertussen de boter, suiker en de vanillesuiker tot een crème. Voeg de eieren toe en mix alles goed door elkaar. Schep er beetje bij beetje gezeefde bloem bij en een half zakje bakpoeder. Schep de helft van het beslag in een ingevette springvorm van 24 cm. Druk de appelschijfjes rechtop, dicht naast elkaar en goed diep in het cakedeeg en strijk daarna de rest van het beslag eroverheen. Bak de appelcake op 160 °C gaar in ongeveer 45 minuten.

Recept voor marmertulband

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 175 gram boter
  • 175 gram suiker
  • ½ zakje bakpoeder
  • 2 el melk
  • 3 eieren
  • 40 gram gesmolten pure chocolade

Bereidingswijze

Mix de boter met de suiker tot een crème. Voeg de eieren één voor één toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en de melk toe en verdeel het beslag in twee delen: 2/3 wit deeg en 1/3 meng je met de gesmolten chocolade. Vul de tulbandvorm met twee derde van het witte beslag. Giet daarop het donkere beslag en draai met een vork in het beslag, zodat het marmereffect ontstaat. Schep de rest van het witte beslag erop en bak de marmercake op 175°C voor 30 à 40 minuten gaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017