Excite

Lekker cake recept met veel mogelijkheden

Wie een paar goede basisrecepten kent, kan altijd weer wat nieuws op tafel zetten. Dat geldt natuurlijk voor avondmaaltijden, maar ook voor lekkernijen. Daarom lees je hier een zalig cake recept, dat je zo kunt maken óf kunt aanpassen naar je eigen smaak.

Basisrecept voor cake

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram zachte boter (avond van tevoren uit de koelkast halen)
  • 200 gram witte basterdsuiker

Bereidingswijze

Deze cake is lekker snel klaar, dus begin meteen met het voorverwarmen van de oven op 160 graden en het invetten van de cakevorm. Als je hiervoor olie gebruikt, is het handig om de olie daarna met bloem te bestuiven, zodat de kans op aankoeken minder groot is. Pak vervolgens een mengkom en maak daarin een gladde mix van de suiker, de boter en de vanillesuiker. Eventueel kun je hier nog een snufje zout aan toevoegen.

Zodra je een luchtige massa hebt, klop je de eieren erdoor. Doe dit een voor een, zodat je zeker weet dat de eieren volledig in de mix opgenomen zijn. Zeef tot slot de bloem over de mix en roer dit ook (in gedeelten om klonteren te voorkomen) door het beslag.

Als je dan weer een mooie massa hebt, is je beslag klaar en kun je dit in een cakevorm gieten. Zet de cake in de oven en bak deze in ongeveer 75 minuten gaar. Door een satéprikker in de cake te prikken kun je zien of hij gaar is: als de prikker er schoon uitkomt, is de cake goed. Laat de cake nog even een paar minuten in de vorm zitten en snijd hem dan voorzichtig uit de vorm.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021