Excite

Wat serveer je op een brunch?

Een brunch is de perfecte combinatie van een ontbijt en een lunch. Het woord is een samenstelling van het Engelse breakfast en lunch. Een brunch is typisch iets voor het weekend wanneer je tijd hebt om uitgebreid te tafelen. Sommige restaurants serveren dan een brunch, maar veel leuker is het om zelf te koken voor een zelf samengesteld gezelschap.

Eten bij een brunch

Het is gebruikelijk dat je bij een brunch een combinatie maakt van warme en koude gerechten. Je kunt daarbij denken aan een uitgebreide broodmaaltijd, met warme croissant en broodjes uit de oven. Combineer dit met zoet brood zoals suikerbrood of krentenbrood. Serveer daarbij verschillende soorten jam, roomboter en honing. Een mooie selectie van kazen, zoals roomkaas, overjarige kaas en zachte Goudse kaas. Voor liefhebbers van vleeswaren kun je paté en diverse soorten gedroogde of verse ham uitkiezen. Als je je gasten extra wilt verwennen kun je eieren naar smaak klaarmaken. Roerei en gekookte eieren doen het altijd goed op tafel.

Luxe eten

Je kunt een standaard brunch met brood nog verder uitbreiden met luxere producten. Denk aan lichte pastamaaltijden zoals ravioli met een magere dressing. Je kunt ook salades maken met fruit, pasta of aardappels. Ideaal als je veel eters hebt. Ook rollades met verschillende vullingen zijn perfect om grote aantallen gasten van eten te voorzien. Voor een extra luxe brunch kun je oesters serveren, maar zorg wel dat je voldoende tijd hebt om ze zelf vers op te halen bij de visboer.

Drinken bij een brunch

Zorg voor kannen versie koffie en thee. Melkproducten zoals yoghurt, melk en karnemelk zijn ook onmisbaar bij een brunch. Jus d'orange en andere vruchtensappen maken je tafel echt af. Voor een luxe brunch kun je een prosecco serveren.

Aankleding

Een brunch wordt extra leuk als je de tafel mooi aankleedt. Gebruik hiervoor een tafelkleed met matchende servetten. Kies je mooiste servies uit en zorg voor voldoende borden in het geval van een buffet. Verdeel de kannen met drinken eerlijk over de tafel, zodat je gasten niet over elkaar borden heen hoeven hangen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021