Excite

Een broodje gezond maken

Iedere dag kroketten en patat is niet goed voor een mens, dat mag bekend zijn. Maar ook die witte boterham met hagelslag en een glaasje melk gaat al snel vervelen. Af en toe moet je jezelf eens verwennen, maar dat hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Een broodje gezond is niet alleen een traktatie, maar doet zijn naam ook nog eens eer aan. Bovendien is een broodje gezond maken helemaal niet moeilijk.

Hoe maak je het lekkerste broodje gezond?

Het belangrijkste van een broodje gezond is natuurlijk het brood. In principe kun je elk type brood gebruiken. Een pistolet of een gewone boterham, bruin of wit: het maakt eigenlijk niet uit. Misschien het meest geschikte type brood voor het broodje gezond is de Italiaanse bol. De ronde vorm maakt het gemakkelijk om te beleggen. Daarnaast kun je dit soort brood een beetje uithollen, zodat je alle ingrediënten er gemakkelijk tussen kunt plaatsen.

Naast het broodje heb je natuurlijk ingrediënten nodig. De basis voor het beleg is kaas en ham, al mag je deze eerste natuurlijk weglaten als je vegetariër bent. Daarnaast heb je nog groenten nodig zoals:

  • komkommer
  • tomaat
  • sla
  • paprika

Ook een eitje mag op een goed broodje gezond eigenlijk niet ontbreken. Verder is het leuk om af en toe eens wat te variëren. Voeg een beetje ananas toe als tropische verrassing of besmeer je broodje met honing-mosterdsaus of wat pesto.

Een broodje gezond vergt veel ingrediënten. Het is erg kostbaar om ze allemaal te halen voor één broodje. Zorg er dus voor dat er meer mensen in de buurt zijn die honger hebben, anders is dit oer-Hollandse broodje een wel erg dure traktatie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021