Excite

Brood bakken? Het recept voor een perfecte baguette

Brood bakken met dit recept wordt wel heel gemakkelijk. In een mum van tijd tover je de lekkerste baguette op tafel. Dus vul je huis met het aroma van versgebakken stokbrood.

Ingrediënten (voor 2 stokbroden)

  • 1 theelepel gist (droog)
  • 4 koppen bloem
  • 1 theelepel zout
  • 150 ml warm water

Bereidingswijze

Doe allereerst de gist in een klein kommetje en voeg hier 150 ml warm water bij. Kijk uit dat het water niet te heet is, want dan verliest de gist zijn werking.

Doe nu de bloem en het zout samen in een grote kom. Voor dit recept kun je gewone bloem gebruiken, maar het is beter om speciale meel voor witbrood te gebruiken. Dit is verkrijgbaar in vrijwel elke supermarkt. Mix met een houten lepel de bloem en het zout met elkaar.

Het is nu tijd om de gist erbij te voegen. Voeg al roerend extra water bij. Het deeg moet een stevige, licht plakkerige mix worden. Als alle ingrediënten gemengd zijn, kneed je het deeg maximaal 1 minuut lang op een schoon werkblad.

Vorm nu een bal van het deeg. Leg het terug in de kom, dek het af met plastic folie en laat het deeg rijzen voor ongeveer anderhalf uur.

Wanneer het deeg klaar is met rijzen haal je het deeg uit de kom en leg je het weer op je werkblad. Kneed het deeg nogmaals. Vorm een bal van het deeg en snijd de deegbal doormidden. Rol het deeg een beetje uit, druk de twee snoeren deeg in het midden in en knijp de zijkanten naar elkaar toe. Rol ze nogmaals en herhaal de druk-en-knijptechniek weer. Doe dit, om de beurt, bij het deeg tot je een lang, dun stuk stokbrood hebt.

Leg de broden nu op een ingevet bakblik met de naad, waar je net hebt dichtgeknepen, naar beneden. Snijd het stokbrood in en laat weer rusten voor anderhalf uur.

Leg nu de broden, met een kopje water, in een op 220 graden voorverwarmde oven en sluit je zo snel mogelijk de ovendeur. De stoom die je net hebt gecreëerd, zorgt ervoor dat het brood een lekker korstje krijgt. Bak het stokbrood tot het goudbruin is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021