Excite

Broccoli over? Hier een recept voor een groentetaart

Broccoli is een veelzijdige groente. Heb je nog wat broccoli over? Denk eens aan het volgende broccoli recept: een groentetaart met broccoli en bloemkool. Het is simpel om te maken en een gegarandeerd succes op de eettafel.

Ingrediënten

  • 6 plakjes hartige-taartdeeg (diepvries) of bladerdeeg
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 150 g zachte geitenkaas
  • Geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 1 pakje vloeibare roomkaas à 200 gram
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • Olie om in te vetten
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden

  • Quiche- of ovenschaal met een van doorsnede 24 à 26 cm
  • Oven
  • Vergiet

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200 °C. Ondertussen spreid je de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit. Je laat deze in ongeveer 10 minuten ontdooien.

Ondertussen maak je de bloemkool en broccoli schoon en verdeelt de groentes in kleine roosjes. Daarna gaan ze in een pan ruim gevuld met water en een snufje zout. Kook de groenten in 3 tot 5 minuten beetgaar. Laat de groente goed uitlekken in een vergiet. Zo min mogelijk vocht is belangrijk anders wordt de taart te nat.

Bestuif het aanrecht met bloem en leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Je rolt de plakjes uit tot een ronde lap van circa 30 cm.

Vet de vorm in en bekleed deze met deeg. Met een vork prik je gaatjes in de bodem. Dan verdeel je de roosjes bloemkool en broccoli over de bodem. De kaas verkruimel je er boven.

Klop in een kom de eieren los en vermeng deze met de roomkaas, een mespunt zout en peper. Dit mengsel schenk je in de bladerdeegbodem.

Bakken

Je bakt de taart in de voorverwarmde oven ongeveer in 20 minuten gaar. Let er wel op dat je de ovenschaal in het midden van de oven plaatst.

Als je wilt, kun je amandelschaafsel over de taart strooien en de taart dan nog eens 15 minuten in de oven laten staan. Als je dit niet doet, dan moet de taart ongeveer 35 minuten.

Je kunt de taart opdienen met een salade, zoals een tomatensalade. Ook kun je kiezen voor een andere salade die niet al teveel vult. De taart is namelijk al vullend genoeg.

Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017