Excite

Britse bakker boos over Starbucks' Duffin

Een Britse bakker is boos over de nieuwe Starbucks’ Duffin. De hybride snack zou een kopie zijn van de combinatie doughnut en muffin, die de bakker al een tijdje op het menu heeft staan.

Starbucks en Duffin

Al twee jaar kunnen klanten genieten van de Duffin bij de bakkerij van Bea Vo. Het hybride baksel is bij haar twee bakkerijen ‘Bea’s of Bloomsbury’ in Londen te koop. Deze week kwam Bea erachter dat de koffieketen Starbucks de merknaam Duffin heeft laten vastleggen. Bovendien zou het recept vrijwel identiek zijn.

Recept Duffin

De Duffin van Bea is namelijk veel meer dan een samenvoeging van de doughnut en de muffin: dat deed bijvoorbeeld topkok Nigella Lawson in haar eerste kookboek. De Duffin is gemaakt van een beslag met nootmuskaat en karnemelk. Bovenop zit een toefje frambozenjam. Het recept voor de Duffin is door Bea opgenomen in haar kookboek uit 2011.

Starbucks omschrijft hun Duffin als: “Het beste van een muffin - die smeuïge structuur, de onmiskenbare vorm - gemixt met elementen van een traditionele met jam gevulde doughnut. Onze Duffin is gevuld met frambozenjam; we hebben alleen nog een vleugje nootmuskaat toegevoegd aan ons karnemelkbeslag.” De omschrijving van Starbucks bevat ook een suikerlaagje aan de buitenkant. Iets wat ook de Dfffins van Bea Vo hebben.

Online onderzoek

Volgens Starbucks is er voor de introductie van de Duffin uitgebreid online onderzoek geweest of de snack niet al zou bestaan. Ook de naam is uitgebreid onderzocht voordat er een copyright werd aangevraagd. Wie zelf zoekt naar een recept voor de Duffin, komt via Google inderdaad honderden recepten tegen. Zou de combinatie van nootmuskaat, karnemelk en frambozen dan echt berusten op puur toeval? Bea Vo gelooft er niets van:

“Starbucks blijft volhouden dat hun uitvinding een unieke uitvinding is.” Vertelt de bakker aan de Britse Independant. “En dat is echt onzin.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021