Excite

Binnenkort trappistenbier uit Amerika

Na België, Nederland, en Oostenrijk is er binnenkort trappistenbier uit Amerika. Het Vlaamse tijdschrift De Tijd meldt vrijdag dat Amerika het vierde land is waar de monniken van de orde van cisterciënzers bier gaan brouwen. Het gaat om de paters van de Saint Jospehabdij in Spencer, een dorpje in Massachusetts in de buurt van Boston.

Authentic Trappist Product

De paters treden binnenkort toe tot de exclusieve club van brouwers van trappistenbier. Daarbij krijgen ze ook het officiële keurmerk ‘Authentic Trappist Product.’ Zo bevestigt François de Haren, woordvoerder van de Internationale Vereniging Trappist, die over het trappistenerfgoed waakt. Het Amerikaanse trappistenbier is het eerste dat buiten Europa wordt gebrouwen.

Amerikaans trappistenbier

De smaak van het Amerikaanse trappistenbier is natuurlijk ook belangrijk. Het biertje heeft in ieder geval een alcoholpercentage van 6,5 procent en volgens het etiket hebben we te maken met een robuust en bitter hoppig biertje dat licht van kleur is. Of en wanneer het biertje in Nederland te koop zal zijn is helaas niet bekend.

Wat is trappistenbier?

Trapistenbier zijn bieren die worden gebrouwen door trappisten. Dat zijn monniken van de orde der cisterciënzers. Trappistenbieren zijn dus geen biersoort, maar puur een verzamelnaam om de herkomst aan te geven. Trapistenbieren kennen overigens wel bepaalde eigenschappen. Zo worden ze gekenmerkt door ambachtelijkheid, een gedurfde, diepe smaak en niet-commerciële aanpak. Een van de regels van de trappisten is namelijk dat het brouwen van bier een activiteit moet zijn die ondergeschikt is aan het monastieke leven. Het dienst niet om winst te maken, maar enkel om de monniken in levensonderhoud te voorzien. Het enige Nederlandse trappistenbier is La Trappe, gebrouwen in Tilburg.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021