Excite

Bijzonder! Lichtgevend ijs

  • Lick Me I’m Delicious

Er zijn heel wat vreemde ijs-smaken op de markt, denk aan inktvisijs, tongenworst-ijs en ijs met rauw paardenvlees. Maar behalve bijzondere smaken is er nu ook ijs dat ook visueel de zintuigen prikkelt. Het nieuwste op de markt van bijzondere desserts is namelijk een lichtgevend ijs. Britse voedselontwikkelaar Charlie Harry Francis ontwikkelde het glow-in-the-dark ijs voor zijn speciaal roomijswinkel in Bristol, Zuid-Engeland.

Bijzondere ijs smaken

De winkel van Charlie Harry Francis draagt de bijzondere naam ‘Lick Me I’m Delicious’ en heeft al een aantal bijzondere ijs smaken in het assortiment, zoals bier, kaas, rundvlees en ijs met bladgoud. Het lichtgevende ijs is een experiment naar aanleiding van een onderzoek over kwallen. De zeedieren worden in China gebruikt om een lichtgevend eiwit te ontwikkelen, dat kwallen van nature bij zich dragen. Charlie Harry Francis gebruikt datzelfde eiwit voor zijn roomijs.

Glow-in-the-dark ijs

Een bak glow-in-the-dark ijs zal helaas niet bijdragen aan extra licht in je diepvries. Het lichtgevende effect komt pas tot zijn recht als je tong in aanraking komt met het ijs. Op dat moment treden de kwallen-eiwitten in werking met de warmte en Ph-waarden van je mond. Hoe vaker je aan het ijs likt; hoe feller de kleur wordt.

Meest kostbare roomijs ooit

Wil je ook wel eens een hapje lichtgevend ijs van kwallen proeven? De logistieke problemen laten zich raden: het ijs is namelijk alleen te koop in de ijswinkel van Charlie Harry Francis. Daarnaast zul je ook diep in de buidel moeten tasten voor een glow-in-the-dark ijsco: een bolletje ijs kost 200 pond. Dat is omgerekend een kleine 250 euro. Francis geeft toe dat hij het zelf ook wel erg veel geld vindt:

“Het is waarschijnlijk het meest kostbare roomijs dat ik ooit heb gemaakt, en alleen omdat het lichtgevende kwallen-extract vier keer zoveel kost als goud. Ieder bolletje ijs kost mij zo’n 140 pond. De smaak is echter fantastisch.”

Misschien moeten we toch maar een spaarpotje aanleggen voor dit bijzondere dessert?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021