Excite

Beste anti-kater ontbijtjes

Iedereen herkent het gevoel van een stevige kater. Het liefst blijf je de hele dag in bed en nooit meer zal je een druppel alcohol drinken. Met een goed ontbijt kun je gelukkig snel een groot deel van dat miserabele gevoel wegwerken. Deze recepten helpen je een handje.

Gebakken ei

Een gebakken ei is het beste anti-katerontbijt dat je je kunt wensen. Eiwitten zorgen meteen voor veel energie, waardoor je een wakker gevoel krijgt. Ga voor een extra voedzaam ontbijt met worstjes of uitgebakken spek, waarover je twee eieren breekt. Als het ei gaar is serveer je dit omelet op geroosterd brood met lekker veel ketchup en wat gesneden ijsbergsla.

Vers fruit

Fruit eten is iets waar je misschien niet meteen zin in hebt als je misselijk bent en honger hebt. Toch is fruit erg gezond als je een kater hebt. De fructose in fruit zorgt namelijk voor een snellere afbraak van alcohol in je bloed. Niet voor niets zweren sommige mensen bij een Bloody Mary na een lange nacht stappen. Vind je dat iets te heftig, ga dan voor een smoothie met banaan. Banaan heeft namelijk een kalmerende werking op je geïrriteerde maag en geeft bovendien je bloedsuikerspiegel een flinke boost. Ook kiwi’s zijn een echt wondermiddel.

Water

Het allerbelangrijkste bij een stevige kater is natuurlijk veel water drinken. Alcohol onttrekt namelijk vocht aan je lichaam, wat precies de reden is van de hoofdpijn in de ochtend. Drink bij voorkeur ook twee grote glazen water voordat je gaat slapen, zodat je lichaam ‘s nachts al kan herstellen. Probeer in de ochtend even te wachten met koffie, want de cafeïne zorgt juist dat je kater nog erger wordt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021