Excite

Wat leg jij op de barbecue?

De dagen worden langer en de avonden warmer. De zomer is in aantocht en in de tuin of in het park zitten tot in de late uurtjes is niet langer ongewoon. Tijd om de barbecue aan te steken! Houd jij het deze zomer bij de hamburgers en speklapjes of wil je het wat spannender maken?

Vis en schelpdieren op de barbecue

In plaats van de welbekende spiesjes, hamburgers en speklapjes kun je ook eens iets anders op de barbecue leggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van vis?

Sardines zijn waarschijnlijk wel de meest gemakkelijke vissoort voor het open vuur. Het enige dat je namelijk hoeft te doen, is de sardines vers in te kopen en ze direct op de barbecue te leggen op een matig vuur, zonder dat er ook maar enige voorbereiding nodig is.

Vissoorten als forel en zalm pak je het beste in in een aluminiumfolie pakketje. Leg ook deze vis op een zacht vuur en het is binnen de kortste keren klaar en heel gezond.

Voor een echt exotische vis barbecue kun je je wagen aan gamba's. Deze kun je gewoon met 'velletje' en al op de barbecue leggen, even wachten tot ze mooi rood worden en smullen maar.

Barbecue groente

Ook met groenten kun je goed uit de voeten op de barbecue. Zo maak je een barbecue avondje gelijk een stuk gezonder.

Wat dacht je bijvoorbeeld van gevulde portobello paddenstoelen? Vul de portobello's met kruidenkaas en heel fijn gesnipperde uitjes. Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak en laten garen maar op de barbecue.

Ook courgette van de barbecue is heel smakelijk. Snijd de courgette in plakjes en kruid ze met je favoriete kruidenmengsel (bijvoorbeeld Mexicaans, Grieks of kerriepoeder), leg ze op de barbecue en wacht tot ze beetgaar zijn.

Zomers genieten

Zoals je kunt lezen, zijn er genoeg mogelijkheden voor lekkere hapjes en smakelijke gerechten van de barbecue. Ook als je geen vleeseter bent, kun je prima aanschuiven bij een avondje barbecue. Om het helemaal af te maken neem je nog een paar stokbroden mee, een beetje kruidenboter, glaasje wijn en je avond kan niet meer stuk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021