Excite

De leukste barbecue ideeën

Wil je familie en vrienden eens echt verrassen met een originele barbecue? Lees dan dit artikel voor de leukste tips als het gaat om barbecue eten en drinken. Weg met die voorverpakte schalen vlees van de supermarkt en ga zelf aan de slag met de voorbereiding met deze leuke barbecue ideeën.

Vis op de barbecue

Hoewel vis op de barbecue niet een van de meest originele barbecue ideeën idee lijkt, zijn er maar weinig mensen die de overstap van vlees naar vis durven te maken als het gaat om de barbecue. Toch is het de moeite waard. Vis is veel lichter op de maag, waardoor je langer kunt genieten van lekkernijen van het vuur. Bovendien combineert vis perfect met veel salades en andere bijgerechten, die je veelal serveert naast je barbecuegerechten. Bij veel supermarkten ligt een prima selectie aan diepvriesvis. Even ontdooien, kruiden en op de barbecue met de zalm, pangasiusfilet en tilapia. Als je echt wilt uitpakken kun je gaan voor verse sardines, die op het huidje de barbecue opgaan, of een mooie tonijnsteak. Ben je bang dat de vis uit elkaar valt? Leg hem dan op een aluminiumfolie, of maak een mooi pakketje van vis, groenten, kruiden en een scheut wijn en laat de vis gaar worden in je eigengemaakte stoomzak.

Groente en barbecue

Hoewel barbecue voor velen een manier is om vlees te bereiden, doen ook groenten het goed met een grillrandje. Net als vlees, kun je ook groente marineren. Denk daarbij aan stevige groente soorten, zoals plakken aubergine en courgettes. Gevulde groentes zijn ook ideaal: gevulde tomaten, gevulde aubergine, paddenstoelen gevuld met peterselie, knoflook en kaas: alles kan gemakkelijk op de barbecue worden gegaard. Voorgekookte asperges hebben ook baat bij een paar minuutjes op de barbecue. Maak af met gemarineerde achterham van het vuur.

Barbecue bijgerechten

Er zijn honderden leuke barbecue ideeën als het gaat om goede salades. Denk niet alleen in slasoorten, maar varieer met fruitsalade en huzarensla. Ook aardappeltjes met een kruidenolie doen het goed als bijgerecht. Hoewel stokbrood altijd vaste prik is bij zomeravonden, kun je ook hier variëren. Maak bijvoorbeeld knoflookbrood, of brood waar je gesmolten kruidenboter in hebt laten trekken. De creatieve thuiskoks kunnen variëren met eigengemaakte tapenades en kruidenolies.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021