Excite

Waarom is een banaan gezond?

Is het een kruid, een vrucht of groente? Daarover bestaat wereldwijd discussie. Wij beschouwen over het algemeen de banaan als een gezond stuk fruit. Deze heerlijke smakelijke vrucht is dan ook een ware krachtpatser als het op voedingsstoffen aankomt.

Krijg energie door een banaan

Het is niet voor niets dat je sporters vaak een banaan ziet eten. De vrucht bevat maar liefst drie soorten suikers. Deze fructose, glucose en sucrose zorgen samen met de aanwezige vezels voor een goede energiebron tijdens het sporten. Zo kun je met een banaan werken aan een gezond lichaam doordat je energie hebt om te sporten.

Verhoog je afweersysteem met een banaan

De banaan is een goede leverancier van een serie B-vitamines. Vooral B11 is goed vertegenwoordigd. B-vitamines zijn onder andere belangrijk voor een goede stofwisseling en het goed functioneren van je zenuwstelsel. Ook helpt het om mooi haar te krijgen en te behouden en voor een gave huid. Dus een banaan is niet alleen lekker maar ook zeer gezond.

Verwen je lichaam met de mineralen van de banaan

Kalium is een van de belangrijke mineralen die de banaan zo gezond maken. Hij zorgt voor een goede werking van de geleiding van zenuwprikkels en helpt bij het bereiken van een juiste bloeddruk. Heb je last van gevoelige zenuwen en spieren, hartritmestoornissen en krampen in je maag? Misschien heb je dan een tekort aan magnesium. Ook die stof vind je in bananen. Maar voordat je je te buiten gaat aan deze tropische vrucht, ga bij lichamelijke klachten eerst even naar de dokter.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021