Excite

Bak pepernoten voor volwassenen

Sinterklaas is niet compleet zonder pepernoten. Natuurlijk kun je gewoon zakken inslaan bij de dichtstbijzijnde supermarkt, maar zelf pepernoten bakken is natuurlijk veel leuker en lekkerder. In dit artikel vind je verrassende recepten voor pepernoten, die vooral bij volwassenen in de smaak zullen vallen. Heerlijk voor bij de koffie!

Pepernoten met amandel

Een lekkere variatie op pepernoten, is door amandelen te mengen door het pepernotenbeslag. Maak de pepernoten volgens een neutraal recept en voeg tijdens het kneden een zo’n vijftig gram fijngehakte amandelen toe. Maak het recept verder af zoals beschreven. Voeg eventueel een scheut Amaretto toe aan het beslag voor een extra kick.

Pepernoten met sinaasappel

Als je niet van amandelen houdt, probeer dan de combinatie van pepernoten met sinaasappel. Voeg tijdens het kneden de geraspte schil van één sinaasappel toe aan het beslag. Een beetje sinaasappellikeur maakt dit recept nog lekkerder.

Pittige pepernoten

Voor serieuze pepernoten voeg je tijdens het kneden twee theelepels gemalen zwarte peper toe aan het recept. Lekker pittig! Strooi eventueel nog met extra peper als je kruidnootjes uit de oven komen.

Pepernoten bakken met kinderen

Natuurlijk blijft Sinterklaas een feest voor de kinderen. Bekijk daarom dit filmpje met een lekker recept voor pepernoten en voor pepernoten met chocolade. Simpel en duidelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021