Excite

Hoe maak je een B52 cocktail?

Wanneer je een verjaardagsfeestje, een jubileum of een afstudeerparty hebt (of je wil gewoon een feest geven zonder bijzondere aanleiding, dat kan natuurlijk ook), kan je uiteraard de standaard bieren en wijnen serveren. Maar het is veel leuker om je gasten te trakteren op een feestelijke cocktail. Een B52 cocktail bijvoorbeeld!

Een bijzonder recept!

Zoals vele, vele cocktails, heeft ook de B52 cocktail een bijzondere naam: hij is vernoemd naar de B52 Stratofortress bommenwerper. Dit type bommenwerper werd veel gebruikt in onder andere de Vietnamoorlog.

Uiterlijk B52 Cocktail

De B52 cocktail heeft een gelaagd uiterlijk, wat betekent dat er verschillende soorten drank bovenop elkaar liggen, elk met een andere kleur. De bovenste laag is oranje, de middelste is geel en de onderste laag is rood van kleur. De reden dat de lagen niet mengen, is gelegen in het feit dat de afzonderlijke ingrediënten elk hun eigen soortelijke dichtheid hebben.

Hoe maak je een B52 cocktail?

Toegegeven: een B52 cocktail is niet gemakkelijk te maken. Maar: oefening baart kunst! Pak een sherryglas of een shotglaasje en vul de bodem met Tia Maria of Kahlua. Nu komt het moeilijker gedeelte: het toevoegen van de tweede laag, zonder de eerste laag te verstoren (want dan mengt de drank alsnog). Giet, met een koude lepel of met een bierafschuimer, een laagje Baileys op de eerste laag. Gelukt? Dan ben je al voor de helft klaar. Het laatste gedeelte bestaat uit het toevoegen van een laag Grand Marnier. Ook deze moet je zeer voorzichtig toevoegen. Ook gelukt? Dan is je cocktail klaar om geserveerd te worden!

De B52 cocktail voor gevorderden

Gevorderde cocktail-kunstenaars serveren een brandende B52 cocktail. Dit doe je door de laatste laag Grand Marnier te vervangen door een donkere rum met minstens 60 tot 80 procent alcohol. Vul het glas tot bovenaan de rand, anders wordt het glas te warm. Steek de cocktail aan en serveer hem met een rietje.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021