Excite

Word goed in witte asperges koken

Asperges zijn zalig, maar door ze verkeerd te koken, kun je ze helemaal verpesten. En asperges koken blijkt nogal een kunst te zijn; gewoon in een pannetje gooien en kijken wat er van komt, werkt niet. Gelukkig is deze kunst te leren en met de volgende tips kom je in ieder geval al een heel eind.

Lekkere asperges

Om een smakelijk maaltje asperges te koken, kies je natuurlijk voor verse asperges. Die zijn alleen van half april tot en met half juni verkrijgbaar. Ze zijn niet goedkoop, zeker niet als de oogst wat minder is, maar je kunt er wel alle kanten mee op. Zodra je de asperges gekocht hebt, wikkel je ze in een vochtige theedoek en bewaar je ze in de koelkast. Eet ze wel zo snel mogelijk op, zodat de smaak optimaal bewaard blijft. Voor je de asperges kunt koken, moet je ze eerst schoonmaken. Leg ze hiervoor een half uurtje in een bak met koud water en schil ze vervolgens met een dunschiller. Snij als laatste het kontje van de asperge. Dit kun je eventueel gebruiken om aspergesoep van te maken.

Kook de asperges

De volgende stap is het koken. Asperges kook je rechtop, je moet er dus een hoge pan voor hebben. Vul de pan met water en zorg ervoor dat de asperges nog wat boven het water uitsteken. Dan kun je ze er later ook weer beter uit halen. Breng het water met een beetje boter en wat zout aan de kook en doe de asperges in het water zodra het kookt. Laat de asperges tien minuten doorkoken en controleer dan of ze gaar zijn. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021