Excite

Amsterdam kookt met afgekeurd voedsel

Koken met afgekeurd voedsel? Dat is helemaal geen gek idee. In Amsterdam is vandaag een protestlunch om ons erop te wijzen wat je met afgekeurd voedsel nog kunt maken. Op het Museumplein wordt een lunch gemaakt met alleen maar producten die het niet redden tot de supermarkt. Denk aan een te kromme komkommer, gedeukte tomaten en eten waar per abuis het verkeerde label op is beland. In totaal is er 1000 kilo verse groente ingezameld om 5000 Amsterdammers te voorzien van een soepje en een curry.

Damn Food Waste

De protestlunch wordt georganiseerd door de ‘Damn Food Waste’. Deze organisatie protesteert tegen de groeiende voedselverspilling. Verder zijn onder meer het Voedingscentrum, Universiteit Wageningen, Youth Food Movement en Natuur & Milieu betrokken bij de actie.

Chef-koks

Amsterdammers die wel een gratis lunch lusten, kunnen tussen 12 en 16 uur terecht op het Museumplein. Amsterdamse wethouder Freek Ossel (Armoede) heet iedereen welkom rond het middaguur. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) zal ook aanwezig zijn. Rond 15 uur nemen twee chef-koks het tegen elkaar op om van al het afgekeurde voedsel de lekkerste maaltijd te maken.

Voedsel in prullenbak

Jaarlijks verspillen Nederlanders een derde van al het produceerde voedsel. Gemiddeld verdwijnt er ieder jaar voor 4,4 miljard euro aan voedsel in de prullenbak, terwijl dit nog gewoon eetbaar is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021