Excite

Hoe kan je aardbeienjam maken?

Geniet het hele jaar door van je favoriete zomervrucht door er aardbeienjam van te maken. Niets is lekkerder dan het hele jaar door te kunnen genieten van jouw favoriete vrucht. Aardbeien maken je blij, zijn een heerlijke toevoeging aan een toetje of als smeersel op een broodje. Maak daarom nu je eigen aardbeienjam.

Het beste recept voor aardbeienjam

De beste jam begint met het beste kwaliteit fruit. Hiervoor kun je het beste naar de markt gaan midden in het aardbeienseizoen. Vaak zijn de vruchten dan op hun grootst en ook het meest voordelig in prijs. Wanneer je een goede deal sluit met de marktverkoper, kun je vaak extra veel aardbeien meekrijgen, waar je extra veel jam van kunt maken. Jam is toch lang houdbaar, dus het maakt niet uit hoeveel je er van maakt. Eenmaal thuisgekomen moet je zorgen dat je de aardbeien goed schoon wast. Je wil natuurlijk niet geconfronteerd worden met zand in je jam.

De aardbeien koken

Voor aardbeienjam heb je maar drie ingrediënten nodig. Citroensap, aardbeien en suiker. Voordat je de aardbeien kookt, snijd je ze eerst in parten en meng ze met geleisuiker. Zet het mengsel daarna op het vuur en voeg er het sap van een halve citroen aan toe. Laat vervolgens de jam inkoken tot het de juiste dikte heeft. Hierna kun je het af laten koelen.

Potten vullen met de aardbeienjam

Na het koken is het tijd om de jam over te scheppen in jampotten. Zorg ervoor dat je goed schone potten hebt, omdat dit het bederf tegen gaat en de jam hierdoor langer houdbaar blijft. Op deze manier kun je heel makkelijk zelf aardbeienjam maken.

Snel of langzaam?

Hierboven werd de snelle bereidingswijze voor het aardbeienjam maken beschreven, maar er bestaat ook een langzamere manier. Hierbij laat je het suiker met de aardbeien 24 uur in de koelkast staan waardoor de suiker beter met het fruit wordt vermengd. Zo hoef je het fruit minder lang te koken voor de juiste dikte.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021