Excite

Alles over aardbeien

Aardbeien zijn typische Nederlands vruchten. Ze zijn het lekkerst als ze van eigen bodem komen en het aardbeienseizoen in het voorjaar levert de smaakvolste zomerkoninkjes van het jaar. Aardbeien zijn geliefd bij jong en oud. In dit artikel lees je alles over de lekkerste recepttips om maximaal te genieten in het aardbeienseizoen en daarbuiten.

Aardbeien en gebak

Aardbeien zijn heerlijk op een beschuitje of bij de thee, maar je kunt er ook leuk mee koken. Je kunt een aardbeien kwarktaart bakken, of de vruchten verwerken in andere gebakjes met custard. Ook op simpele slagroomtaarten kunnen aardbeien het gebak mooi opfleuren. Je kunt zelfs een slagroomtaart bakken met verschillende laagjes cake en daartussen bakkersroom met aardbeien.

Dranken en aardbeien

Daarnaast lenen de zomerkoninkjes zich bijzonder goed voor geblende dranken, zoals een aardbeien smoothie of een aardbeien milkshake. Neem hiervoor wat aardbeien, eventueel aangevuld met ander seizoensfruit, een bolletje vanille-ijs en wat melk, gooi hier een aantal ijsblokjes bij en blend het geheel tot een lekkere verkoelende shake. Als ontbijtje kun je het ijs en de melk vervangen door yoghurt. Voeg een banaan en wat zemelen toe en je hebt een volwaardige start van de dag.

Hartige aardbei

Aardbeien zijn een mooi fruit om te combineren met bijzondere smaken. Probeer eens aardbeien met balsamico en zwarte peper. Wees voorzichtig met de hoeveelheid balsamico en laat het even intrekken voor consumptie. Aardbeien en zwarte olijven zijn ook een goede combinatie. Kies voor ongepekelde olijven en snijd ze in kleine stukjes, zodat het een soort dressing op de aardbeien wordt. Serveer de hartige combinaties met een zacht yoghurt- of vanille-ijs.

Aardbeien bewaren

Geplukte aardbeien bewaren gaat het best in de koelkast, waarin ze zo'n drie dagen lekker blijven. Op kamertemperatuur kun je ze het best meteen opeten. Heb je aardbeien gekocht? Haal ze dan uit het doosje en leg ze op een bord. Op deze manier kneuzen de gevoelige vruchten niet. Aardbeien invriezen gaat ook erg goed.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021