Excite

Aardbeien: hierom zijn ze goed voor je gezondheid

Dat aardbeien lekker zijn is een gegeven. Maar wist je ook dat ze op heel veel verschillende manieren goed zijn voor je gezondheid? Wij hebben een aantal feitjes over deze rode vrucht op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat je ze straks met nóg meer smaak eet!
  © Getty Images

Ze maken je tanden witter

Niet alle fruit is goed voor je tanden, maar aardbeien zouden dat wel zijn. Aardbeien maken je tanden namelijk wat witter. Het zure in de vrucht zorgt hiervoor. Om je tanden witter te maken kun je een aardbei pletten en daar je tandenborstel in dippen. Spoel daarna wel goed, het liefst met warm water en een beetje baking soda. Daarmee maak je je mond weer iets minder zuur.
  © Getty Images

Ze helpen tegen kanker

Aardbeien bevatten maar weinig calorieën en heel veel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Vier aardbeien per dag staat al gelijk aan één stuk fruit. Maar wat nog veel belangrijker is: uit onderzoek blijkt dat aardbeien helpen tegen kanker, ontstekingen en neurologische ziekten.
  © Getty Images

Ze zijn goed voor je cholesterol

Ook je cholesterolgehalte blijft veel beter op peil als je met enige regelmaat aardbeien eet. Dit komt onder meer door de flavonoïden die erin zitten. Deze zorgen ervoor dat aardbeien zo'n heldere kleur hebben, maar ze verkleinen ook de kans op verstopte bloedvaten.
  © Getty Images

Ze zijn goed voor je seksleven

Volgens de Fransen zijn aardbeien een heus afrodisiacum. Ze worden dan ook veelvuldig geserveerd aan pas getrouwde stelletjes, bijvoorbeeld in de vorm van een zoete soep tijdens hun eerste ontbijt na het huwelijk.
  © Getty Images

Ze zitten vol met antioxidanten

Aardbeien behoren tot de vruchten met het hoogste gehalte aan antioxidanten. Hiermee hebben ze een enorme positieve invloed op je huid. Ze helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en onzuiverheden en trekken de poriën strak. Ook zouden ze helpen tegen leeftijdsvlekjes en sproetjes.
  © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021