Excite

Aardappelrecepten om bij te watertanden

Aardappelrecepten heb je in vele soorten en smaken. Je kunt aardappel bijna overal wel in verwerken. Aardappel is ouderwets lekker genieten. Of het nu een patatje met mayonaise is of een heerlijke tortilla. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wij hebben hier een heerlijk recept voor een ovenschotel met Hollandse garnaaltjes. Laten we snel beginnen.

Aardappelschotel met Hollandse garnaal

Ingrediënten

  • 7 medium grote aardappelen
  • 1 bol knoflook
  • 1 ui
  • 1/4 prei
  • champignons
  • kerriepoeder
  • 100 gram Hollandse garnaal
  • 100 ml room
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Halveer de bol knoflook in de breedte, dus zodat je als het ware alle teentjes kunt tellen. Het geeft niet dat de schil er nog aan zit: die verwijder je in een later stadium. Besprenkel de knoflook met olijfolie en wat zout. Voeg eventueel een takje rozemarijn toe. Leg de knoflook op een groot stuk aluminiumfolie en vouw de folie helemaal dicht. Vervolgens verwarm je de knoflook in een voorverwarmde oven 200 graden Celsius voor ongeveer 45 min. Er kan nu geen vocht ontsnappen, waardoor de knoflook heerlijk zal stomen in zijn eigen sappen.

Kook ondertussen de aardappelen in water met een beetje zout. Je kunt ervoor kiezen om de aardappelen te schillen of gewoon met schil te koken en daarna pas te schillen. Bak de ui en de prei, die je in blokjes hebt gesneden, samen met de champignons in een klein beetje olijfolie in een koekenpan op een hoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg hier een halve theelepel kerriepoeder en de Hollandse garnalen samen met de room aan toe en laat het geheel nog eens 3 minuten doorkoken.

Pureer nu de aardappelen. Je kunt eventueel de handmixer gebruiken, met de gardes er op aangesloten. Hoe je het ook doet, pureer je aardappelen nooit in de blender. Dit zorgt er namelijk voor dat je aardappelpuree een soort van lijmachtige structuur krijgt. Neem nu de knoflook en pers de knoflookteentjes uit de bol. Deze zullen nu heel zacht zijn door het koken in de oven. Meng de aardappelpuree met de knoflook.

Schep in een ovenschaal eerst de helft van de saus met Hollandse garnaal en verdeel deze over de bodem. Schep de helft van je aardappelpuree over de saus in je ovenschaal en herhaal dit nog eens tot je geen saus en aardappelpuree meer over hebt. Bestrooi royaal met Parmezaanse kaas en laat het geheel afbakken in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius tot de kaas goudbruin kleurt.

Smakelijk eten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017