Excite

7 tips om de lekkerste koffie te zetten

Goede en lekkere koffie zetten hoeft niet subjectief te zijn; met de juiste tips lukt het je keer op keer en zal iedereen er blij van worden. Begin bijvoorbeeld met het gebruik van echte, hele bonen. Als de koffie al gemalen is, dan kun je erop rekenen dat de meeste aroma's al weg zijn. Dit gebeurt namelijk al 20 minuten na het malen. Door hele bonen te gebruiken, komt alles in je koffie terecht. Dit kan overigens ook zonder fancy koffiemachine: je kunt ook gewoon een ouderwetse koffiemaler kopen.
    © Getty Images

Gebruik schoon water

Ook de kwaliteit van het water heeft invloed op de smaak van de koffie. Je kunt het beste schoon of ongefilterd water gebruiken. Als het zo puur mogelijk is, is de smaak vaak het lekkerst. Het Nederlandse kraanwater smaakt over het algemeen prima en is daarom goed te gebruiken. Ook belangrijk: bewaar je koffiebonen altijd luchtdicht. Anders gaat er alsnog een deel van de smaak verloren.
    © Getty Images

Probeer wat nieuws

Koffiebonen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten. Probeer dus ook eens wat nieuws! Een nieuwe smaak, een nieuwe combinatie; je kunt experimenteren zoveel je wilt. En wil je die koffie het liefst zo goed mogelijk proeven? Gebruik dan geen suiker. Suiker verdoezelt namelijk de smaak van koffie, waardoor deze niet meer écht naar koffie smaakt. Voor jouw lekkere bakkie is dat helemaal niet nodig!
    © Getty Images

Maak je apparaat schoon

Een schoon koffiezetapparaat zorgt voor een smakelijk bakje koffie. Maak je toestel regelmatig schoon, ontkalk het apparaat en zorg ervoor dat de koffie lekker blijft. Controleer ook altijd de watertemperatuur, zeker als je koffie opgiet. Die moet altijd tussen de 90 en de 96 graden zijn. Des te kouder het water, des te minder de smaakopname. Als je juist heter water gebruikt, dan verbrandt je koffie.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021