Excite

60% Nederlanders veracht gezond eten niet vol te houden

  • © Getty Images
Een groot deel van de Nederlanders neemt zich elk jaar weer voor bepaalde veranderingen in levensstijl door te voeren, maar slechts een klein deel lukt dat ook daadwerkelijk. Nu komt dat nieuws voor velen van hen niet geheel onverwacht. Maar liefst zes op de tien Nederlanders verwacht namelijk het voornemen om gezonder te gaan eten niet het hele jaar vol te houden.

Volgens 1.066 van de ondervraagden is ongezond eten sneller en makkelijker. Daarnaast kost het bereiden van een gezonde maaltijd volgens de meeste respondenten ook veel meer tijd. Ongeveer vier op de tien mensen denkt dat gezond eten ook duurder is dan ongezond eten.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Panelwizard, in opdracht van Albert Heijn. De supermarktgigant wilde er via dit onderzoek achterkomen hoe het zat met de gezonde voornemens van deelnemers; of ze die gemaakt hadden en hoe het tot nu toe ging met het volhouden ervan.

De voornemens die veel genoemd werden, waren gezond eten, het behouden of behalen van een gezond gewicht en vaker bewegen. Op die manier hopen mensen gezonder te kunnen leven. Vooraf lijken de meesten dus eigenlijk ook al te weten dat ze dit niet vol gaan houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021