Excite

5 hele goede redenen om alleen te eten

Het lijkt misschien doodsaai, maar eigenlijk is het best heel goed voor je: af en toe gewoon eens lekker alleen eten. Als je alleen bent, dan kun je tenminste even naar je eigen gedachten luisteren. Er zit namelijk een groot verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn. Alleen eten maakt je niet per definitie eenzaam; het kan je juist creatiever maken en ervoor zorgen dat je jezelf nog leuker gaat vinden. Bovendien kun je alles lekker voor jezelf houden, ook niet gek!
    © Getty Images

Je hoeft niet te kletsen

Als je met iemand aan tafel zit, voel je vaak toch de behoefte om wat te zeggen. Hoe was je dag? Hoe gaat het met je hond? Dat soort vragen lijken eenvoudig, maar ze kunnen behoorlijk vermoeiend zijn, zeker als je al een lange dag gehad hebt. Als je alleen eet, dan hoef je die vragen even niet te stellen en ook niet te beantwoorden. Zo houd je meer energie over voor gesprekken die er wél toe doen, iets dat mensen op de lange termijn veel gelukkiger zou maken.
    © Getty Images

Je brein komt tot rust

Je hersenen zijn de hele dag bezig. Tijdens het eten kunnen ze - als je tenminste alleen bent - even tot rust komen. Je hoeft je alleen maar te richten op het eten. En als je dat eten ook nog eens heel rustig doet, dan is het ook nog beter voor je gezondheid.
    © Getty Images

Je kunt mediteren

Lees jij ook vaak veel over de voordelen van mediteren, maar heb je er geen tijd voor? Ook dat kan als je even de kans hebt om alleen te eten. Dat werkt vooral goed als je alleen uit eten gaat. Je kunt je dan helemaal concentreren op de verschillende smaken, je eigen kauwgeluiden en natuurlijk de heerlijke geuren die van je bord komen. Dit kan vanzelfsprekend ook als je zelf gekookt hebt, maar het is vooral mooi als je op die manier waardeert waar je voor betaalt.
    © Getty Images

Je eet gezonder

Als je zelf helemaal kunt bepalen wat je eet, dan eet je over het algemeen gezonder. Je hoeft niet bang te zijn dat je als flauw gezien wordt als je geen toetje neemt of als je niet veel geld wilt betalen voor extra drank. Je kunt als je alleen bent helemaal zelf bepalen wat je wilt en daar ook van genieten. Da's gezonder en vaak ook nog eens goedkoper!
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021