Excite

5 heerlijke kazen die niet in je salade mogen ontbreken

De meest bekende kaas voor in de salade is toch wel feta. Feta heeft een zoutige smaak, wat betekent dat je geen extra zout hoeft toe te voegen aan je salade. Daarnaast hoef je vaak niet eens dressing toe te voegen, omdat feta een romige, vochtige textuur heeft. Dat is voldoende om de salade lekker te maken.
    © Getty Images

Parmigiano-Reggiano

Een hele mond vol om te zeggen, erg lekker om te proeven. Parmigiano-Reggiano is een zoute, nootachtige Italiaanse kaas. Deze kaas wordt meestal over de salade geraspt. Het is een kaas die eventueel ook vervangen kan worden door Grana Padano, één van de meest bekende varianten van Parmezaanse kaas.
    © Getty Images

Blauwe kaas

Toegegeven: blauwe kaas is niet voor iedereen. Deze kaas is al jarenlang erg populair voor salades en wordt meestal gebruikt in de vorm van een romige blauwe kaas dressing. Ook kan blauwe kaas verkruimeld worden over de groenten. Blauwe kaas heeft een zoutachtige, scherpe smaak en combineert mooi met zoete smaken in een salade, zoals bietjes, gesuikerde noten, gedroogd fruit of stukjes appel of peer.
    © Getty Images

Cheddar

We kennen het allemaal wel van de cheeseburger, maar wist je dat cheddar ook heel lekker is in de salade? Met een paar stukjes of een handje geraspte cheddar wordt een lichte salade ineens een vullende maaltijd. Met name scherpe cheddar combineert goed met de ingrediënten van salade.
    © Getty Images

Geitenkaas

Het lijkt wat op feta, maar is nét iets anders: geitenkaas. De populariteit van geitenkaas is vooral toegenomen sinds chefs rondjes geitenkaas gebruiken in hun salades. Je hoeft deze rondjes (die vaak gefrituurd worden) niet te gebruiken; gewoon wat verkruimelen over de groenten is ook heerlijk.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021