Excite

4 slechte eetgewoontes waar je direct mee moet stoppen

Gezond eten heeft met keuzes te maken, maar ook met informatie. Je moet wél weten wat gezond of ongezond is, om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. Als je niet weet wat gezond is, dan doe je het al snel fout. En dan zijn er ook nog situaties waarin je dénkt het juiste te doen, maar waarbij dit niet het geval is! Wij hebben er hier een aantal van op een rijtje gezet.
    © Getty Images

Te veel drinken

Dagelijks een wijntje drinken zou goed zijn voor je gezondheid, maar het brengt ook risico's met zich mee, zeker als je het niet bij één wijntje houdt. Als je te vaak drinkt, dan eet je vaak ook te veel. Bij mensen die drinken vervagen namelijk de grenzen. Die grenzen hebben niet alleen betrekking op gedrag, maar ook bijvoorbeeld op hoeveel mensen eten. Houd eens een eetdagboek bij en kijk of jij niet te vaak drinkt.
    © Getty Images

Te gezond eten

Superfoods, health foods, het zijn allemaal dingen waarvan je misschien denkt dat ze geen kwaad kunnen, maar wat niet altijd zo is. Als je teveel van deze zogenaamde gezonde producten eet, dan eet je meestal over het algemeen te veel. Ook gezonde porties kunnen te groot zijn als je de hele dag zit en lichamelijk maar weinig in beweging komt. Houd rekening met je dagschema, met je lichaam en eet liever iets vaker een kleinere portie dan dat je in één keer een grote portie eet. Je zult merken dat je lijf én je lijn je er dankbaar voor zullen zijn.
    © Getty Images

Sla geen maaltijden over

Zit je al aan je dagelijkse hoeveelheid calorieën en heb je niet eens zo heel veel trek? Dan kan het aantrekkelijk lijken om een maaltijd over te slaan. Heel slim is dat echter niet, want dat betekent dat je vaak 's avonds juist extra veel gaat snacken. Omdat je dan meestal ook niet veel meer doet, gaat de energie die je uit die producten haalt direct naar je vetopslag. Het maakt niet alleen uit hoeveel calorieën je binnenkrijgt, maar ook wanneer je ze eet.
    © Getty Images

Stop met emotie-eten

Het is zo aantrekkelijk: eten als je je slecht voelt of juist eten omdat je je goed voelt. Of misschien wel nog erger: eten uit verveling. Slim is het in geen enkel geval, want tegen die gewoonte is bijna niet op te lijnen. Zorg voor alternatieven en ga bijvoorbeeld sporten als je je slecht voelt, of verwen jezelf met een leuk uitje, in plaats van met een maaltijd. Spreek ook niet altijd met vrienden en familie af rondom de maaltijd, maar kies iets anders leuks om te doen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021